Energetski samit

Energetski samit 2023.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država, kroz Projekat asistencije energetskom sektoru Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID EPA), Britanska ambasada Sarajevo, Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) u ime Savezne vlade Njemačke, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Češke, su organizovali Energetski samit u Bosni i Hercegovini 2023 od 26. do 28. aprila u Neumu.

Samit je okupio predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, stručnjake iz oblasti energetike i poslovne subjekte koji su kroz sedam tematskih panela, radionice te prezentacije aktuelnih projekata diskutovali o najaktuelnijim pitanjima energetskog sektora u BiH.

Energetski samit u Bosni i Hercegovini 2023 organiziran je pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju Federacije Bosne i Hercegovine.

Više informacija o Energetskom samitu u Bosni i Hercegovini 2023 možete pronaći ovdje: https://energetskisamit.ba/energetski-samit-u-bosni-i-hercegovini-2023/